O prijateljstvu

Ознаке: | 0 коментара»

Jedan profesor je držao predavanje svojim studentima. Doneo je teglu za džem i napunio je lopticama za golf do vrha. Kada je pitao svoje studente da li je tegla puna, odgovorili su da jeste. Onda je sipao sitne kamenčiće, koji su ušli u prazan prostor oko loptica za golf. Ponovo je postavio pitanje da li je tegla puna i studenti su odgovorili da jeste. Kada je sipao šaku peska preko svega toga, pesak je popunio sitne praznine, a studenti su ponovo odgovorili da je tegla puna. Onda je profesor sipao kafu, koja je sve to natopila. Definitivno, tegla je sada bila puna. Onda je profesor rekao:

Ova tegla je vaš život. Loptice za golf su sve najvažnije stvari u vašem životu, kao što su porodica, ljubav, prijatelji. Kamenčići su posao, auto, kuća, a pesak je sve ostalo, kao što je čišćenje kuće, popravka veš mašine, popravka auta... Ako prvo stavite pesak ili kamenčiće, neće biti mesta za loptice za golf. Onda nikada nećete imati mesta u svom životu za one stvari koje su vam najvažnije. Ako se velike i važne stvari uklone iz vašeg života, onda vam ostaju one male, ali ne suštinski važne. Zato, budite veoma kritični u svom životu. Kuću uvek možete počistiti. Vodite računa o prioritetima, jer sve ostalo je kao pesak.

A onda je jedan student zapitao šta je sa kafom. Profesor je odgovorio:

Ti si veoma pametan momak i poenta mog predavanja je upravo u kafi. Bez obzira koliko ti se život činio prepun od svega onoga što ga čini, uvek postoji još malo prostora da se setiš svojih prijatelja i popiješ šolju kafe sa njima.


0 Responses to "O prijateljstvu" (Leave A Comment)